"Met mmmMAR wil ik hedendaagse ambachtelijke
interieurobjecten maken.
Een eerlijk product dat met gevoel gemaakt is,
een herinnering. "

mmmMAR is Gents, houdt van grafische vormgeving en heeft een lichte obsessie voor
papier, architectuur,  kleur,  illustratie & zeefdruk.

mmmMAR is a Belgian brand with a strong focus on illustration,
architecture, mapping, cultural heritage and screenprint.
In 2013 startte Marieken Hensen met een reeks geïllustreerde gezeefdrukte postkaarten van Gentse gebouwen. Sindsdien is ze iconische gebouwen van andere steden blijven tekenen en zeefdrukken.

Mijn naam is Marieken Hensen, ik woon in Gent. Ik werk freelance als grafisch vormgever en daarnaast heb ik ook een zeefdruk atelier waar ik werk aan mijn eigen label met gezeefdrukte producten: mmmMAR. 
Toen ik 9 jaar gelden met mmmMAR begon, bestonden er in het Gentse bijna geen leuke toeristische interieurspullen die lokaal gemaakt werden. Mijn eerste product was dan ook een reeks geïllustreerde gezeefdrukte postkaartjes van Gentse gebouwen.
Langzaam maar zeker is mmmMAR hieruit gegroeid, momenteel bestaan er verschillende reeksen met de  iconische gebouwen van Gent, Antwerpen, Brugge, Brussel, Oostende en NYC.
4 Jaar geleden ben ik beginnen experimenteren met textielzeefdruk en ontstonden de theedoeken met stadsplan.
Momenteel zijn er theedoeken met het stadsplan van Gent, Antwerpen, Brugge, Brussel, Oostende, Mechelen, Leuven, Luik, Namen, Kortrijk, Sint-Niklaas, NYC, Parijs en Londen beschikbaar. Maar de collectie breidt zich steeds uit.
Naast mijn eigen lijn, maak ik ook producten op maat voor verschillende museumshops.
“Ce qui frappe dans ce travail artistique, c’est la finesse et l’élégance qui se dégagent des créations. Chaque illustration dispose d’un côté très féminin, épurée, calme et doux. Même les couleurs jouent parfaitement leur rôle de nuancier. On jettera un oeil particulier aux calendriers Gand et Bruges, de vrais petit bijoux. et pas q’une fois.” [Granhari.fr]

Zeefdruk, ook serigrafie genoemd, is een techniek gebaseerd op doordruk. Hierbij wordt de inkt door de open delen van de drukvorm gedrukt. Zeefdruk vindt zijn oorsprong in China tijdens de Song Dynasty [960 – 1279]
in de sjabloondruk. Later werd deze druktechniek in Japan verfijnd.
In Europa wordt zeefdruk omstreeks 1930 meer toegepast.
Back to Top